查看完整版本: 香港的NTRS故事

moncheri 发表于 2024-2-4 18:36:25

.

香港的NTRS故事

地點:香港中環半山,一棟設計獨特的獨立屋,夜已深沉。
書房裡,Jessica正埋首於一疊疊的法律文件之中。窗外的城市夜景如同點點繁星,而她的臉上卻寫滿了工作的疲憊。John輕手輕腳地走進書房,眼裡閃過對妻子的關心。
John:「Jess,仲做緊嘢啊?咁深宵喇,休息吓啦。」
Jessica抬起頭,勉強擠出笑容。
Jessica:「有啲案要準備好嘅,但你有啲咩嘢想講咩?」
John在Jessica對面坐下,神色嚴肅。
John:「我哋有啲嘢要傾嘅,我... 最近嘅感受,唔知點好同你講。」
Jessica放下筆,溫柔地握住John的手。
Jessica:「無論乜嘢事,我哋都可以一齊面對嘅,講出嚟,我係度。」
John深吸一口氣,彷彿下定了決心。
John:「自從我做嗰次手術之後,我一路都試緊搵返自己嘅自信。但係,過程當中,我發現自己對某啲...嘢有啲...衝動。」
Jessica的表情保持鎮定,但眼神中透露出一絲疑惑。
Jessica:「咩嘢衝動?可以講詳細啲嗎?」
John望着Jessica,眼神堅毅。
John:「我... 我發現自己對想像你同其他人一齊嘅畫面有啲...興奮。」
Jessica靜靜地聽着,她的臉上沒有任何評判,只有想要理解的願望。
Jessica:「呢樣對你嚟講一定唔容易,多謝你講出嚟。我哋可以一齊探討下,慢慢搵出適合我哋嘅路。」
John的臉上露出一絲輕鬆的笑容。
John:「我怕你會唔舒服,但你嘅理解真係好重要。我都唔清楚呢樣意味咩,或者我哋應該點做,不過我開心可以同你一齊去面對。」
John:「其實,有件事我想同你講,前陣子我無意之中睇到D,嗯,一種特別類型的AV...」
Jessica皺了皺眉,但仍然鼓勵John繼續講。
Jessica:「咁呢?發生咗啲咩事?」
John有點不好意思,但知道這是他們建立信任的時刻。
John:「我... 我發現自己對嗰D影片有反應。你知道啦,我之前一直有啲... 問題。但睇嗰D影片時,我竟然... 嗯,反應正常。」
Jessica的眼睛亮了起來,她的面露喜色。
Jessica:「真的嗎?呢個對我哋來講係好消息啊!但... NTR係咩意思?」
John有點猶豫,但他知道解釋是必要的。
John:「NTR,即係 "Netorare",日文嘅意思。它指嘅係一種情節,就係... 嗯,描述一個人睇住自己嘅伴侶同另一個人發生關係嘅故事。」
Jessica聽得很認真,試圖理解John的情感世界。
Jessica:「噢,我明白咗。呢種情節對你有特別嘅意義?」
John點了點頭,感覺到有點釋放。
John:「我都唔係太清楚點解,但似乎有啲嘢觸動到我。我唔係真係想咁樣發生,但想像中嘅情節... 嗯,似乎對我有種特別嘅吸引力。」
Jessica輕輕握住John的手,她的眼神充滿了愛意和支持。
Jessica:「John,我唔會嘅,但我明白每個人都有自己嘅想像,而且我開心你願意同我分享。我哋可以一齊搵出點樣處理呢種情感,搵出最好嘅方式去加強我哋嘅關係。」
John感到了一種前所未有的安慰和支持。
John:「多謝你咁理解,Jess。我都要多謝你願意聽我講,同埋願意同我一齊面對呢D情感嘅挑戰。」
Jessica微笑着,滿懷希望。
Jessica:「愛就係要互相支持,無論遇到咩問題,我哋都會一齊面對嘅。」
兩人緊緊相擁,這次對話不僅加深了他們的理解,也為他們的關係開啟了新的可能性。
過了一星期,Jessica的心情複雜而深刻。她愛著John,而且她知道,為了支持丈夫,她願意跨出舒適區。她在網上閱讀和研究了大量有關NTR的資料。Jessica了解到有不少男性確實對這種AV情節感到興奮,這讓她感到既驚訝又好奇。
這段時間,Jessica一直在思考他們的關係和未來。她已經35歲,兩人都沒有孩子。在美國的學習經歷讓她對性更加開放,她相信性愛可以是愛情的一部分,但也可以是獨立的體驗。
某個夜晚,Jessica決定開啟一次真誠的對話,她溫柔地問John。
Jessica:「John,你記唔記得之前我哋講過嗰個話題啊?」
John:「當然記得,Jess。」
Jessica:「我做咗啲研究,我理解到好多夫妻都有各自嘅探索和想法。」
John感到些許緊張,但也好奇Jessica的提議。
John:「咁... 你有啲咩想法?」
Jessica深吸了一口氣,鼓起勇氣。
Jessica:「我一直都在諗,性同愛可以分開。如果你想探索你嗰啲感受,我哋可以一齊討論下,或者甚至考慮實際試一試。」
John的眼睛睜得大大的,他沒想到Jessica會這麼開放。
John:「Jess,你真係認真嘅?」
Jessica:「我係。我愛你,我想你開心。如果你嘅幸福意味著我哋需要探索新嘅領域,我願意嘗試。」
John緊握Jessica的手,感激她的理解和開放態度。
John:「我真係唔知點講好,我... 我真係愛你,Jess。」
Jessica:「我都愛你,John。我哋可以慢慢嚟,一步一步咁,探索我哋都舒服嘅界限。」
John感到內心的激動和感激。Jessica的開放和愛讓他心中充滿了希望。他的確非常想體驗這種新的探索,尤其是自從手術後,他的性能力受到了影響,對他的自信心產生了巨大打擊。John渴望能夠恢復他的性功能,再次感到自己是一個能夠勃起和成功射精的男人。
他們都知道,作為身份地位較高的香港居民,他們需要非常小心來處理這個情況。他們必須保證私隱,避免任何可能對他們的聲譽造成損害的情況。
一個深夜,John和Jessica再次坐下來談論這個話題。
John:「Jess,我真係好感激你,但係我哋真係需要非常小心。」
Jessica:「我知道,我哋都唔想有任何事情影響到我哋的生活。」
John點了點頭,他的眉頭微微皺起。
John:「我哋要確保一切都係私密和安全的,我唔想我哋做任何事都會後悔。」
...... 剩余部分请访问 春满四合院 登录后浏览完整版
其余内容请点击查看完整版:香港的NTRS故事
.

大森林里的人 发表于 2024-2-5 06:18:54

.

. 绿公好龙断更实属可惜,粤语文看不太懂,遗憾。 .

菊千代赛高 发表于 2024-2-4 19:22:10

.

. 粤语看不懂…… .

weapon50 发表于 2024-2-4 19:20:17

.

. 啊,,,楼主系香港人? .

ntrlover 发表于 2024-2-5 02:29:07

.

. 以下純粹個人意見,如有冒犯之處,還請見諒。
很難得可以看到廣東話對話的寫作。
不過,我個人認為有一些對話不夠地道,例如「那我哋應該會點開始呢?」的「那」字應該改成「咁」,等等。
香港人說話會有時候帶點英文,例如「主意」可以改成「idea」,
「香港大學」可以改成「Kong U」即「港大」,等等。
如果可以再寫一篇用書面語對話的話可以得到更多同好的共鳴。
希望樓主繼續努力,支持你。
.

moncheri 发表于 2024-2-5 18:10:01

.

. ntrlover 发表于 2024-2-5 02:29
以下純粹個人意見,如有冒犯之處,還請見諒。
很難得可以看到廣東話對話的寫作。
不過,我個人認為有一些對 ...

沒法子啊,我不是香港的,只是喜歡看以前的香港電影 .

moncheri 发表于 2024-2-4 19:33:26

.

. weapon50 发表于 2024-2-4 19:20
啊,,,楼主系香港人?

不是,廣洲的 .

liusen 发表于 2024-2-4 20:24:23

.

. 啊啊啊看不太懂 .

kelisiw940 发表于 2024-2-5 07:14:54

.

. 難得看到香港主題的 .

beyond1984 发表于 2024-2-5 09:53:32

.

. 大神又出山了呀!绿工好龙才是经典呀!希望能更新,全是粤语的看不懂呀 .

masy 发表于 2024-2-5 14:57:45

.

. 支持楼主创作 .
页: [1] 2
查看完整版本: 香港的NTRS故事